20 Eylül 2016 Salı

Mynet Cinsel Sohbet beraberliğiniz açısından kendi başınıza ilerleme kay­dederken, öte yandan partnerinizle olan ilişkinize eskisi gibi de­vam edebilirsiniz. Bu yol, cinsel Sohbet yaşamı her' iki taraf için de zevkli olan ve kadının orgazm olamaması dışında başk;a bir soru­nu olmayan çiftlerde oldukça işe yarar. Ancak bazı çiftlerde kor­ku ve baskı duygusu, cinsel ilişkiden alınan zevki böler ya da onun yerini alır. Bu gerçekleştiğinde, eşlerden biri ya da her ikisi birden seksi itici bulabilir ve seksten kaçınıp biran önce bitirme­ye çalışabilirler. Bu tür duygular anlaşılabilir. Ancak, orgazm ol­maya çalışırken sizi rahatsız eden sekse devam etmek ilerleme­nizi engelleyebilir. Bu, eğer yeni duygu ve davranışlar denemeyi düşünüyorsanız işe yarayabilir. Bu tür zamanlarda, motive olma­nız ve değişime devam edebilecek cesareti bulabilmeniz, eski kötü alışkanlıklarınızı hatırlatacak objelerden uzak, iyi ve pozitif deneyimler kazanabilmeniz için şansa gereksiniminiz var.
Partnerinizle olan cinsel ilişkinizin, bu gelişim programında­ki cinsel ilerleyişinizi nasıl etkilediğini değerlendirmeye çalışın. Beraber yaşadığınız Mynet Cinsel Sohbet  deneyimlerin kalitesini sorgulayın. Cinsel yaşamınız* sizin için genel olarak, pozitif ve zevkli mi yoksa negatif ve itici mi? Sevişirken kendinizi orgazm olmak ya da partnerinizin orgazm olmasını sağlamak konusunda baskı altında mı hissediyorsunuz? Partnerinizin, bir süre cinsel ilişkiye girmemek konusunda ne düşüneceğini bilmediğiniz için kendini­zi sekse devam etmek zorunda mı hissediyorsunuz?
Her ikinizin de bu sonraki olasılığı düşünmesi gerekir. Geç­mişteki acı veren ve hoş olmayan cinsel aktivitelere son vermek bazı çiftler için işe yarayan bir yöntemdir. Bazı seks terapi kli­niklerinde, çiftlerden bir süre cinsel ilişkiye ara vermeleri istenir. Böylece yeni cinsel tutum ve deneyimler keşfedilir. Sevişmek gibi cinsel aktiviteleri yasaklamak, partnerinizle fiziksel yakın­laşmada bulunmayacağınız anlamına gelmez. Dahası, şehvetli deneyimlerle, kendinizi sevişmek zorunda hissetmeden, cinsel duygu ve ifadelerin zevkini yeniden keşfedeceksiniz. Bu bölüm­de, biraz sonra deneyebileceğiniz aktiviteleri tarif edeceğiz. Şim­dilik bunu sadece bir olasılık olarak düşünmenizi istiyoruz.
Sevişmeyi seksin dışında bırakmak yeni bir deneyim olabilir. Birçok çift için sevişmek, ilişkiye girmeyi ve -özellikle erkekler için orgazmı ifade eder. Bunu istememek hızlı seksi ve orgazm içinde kaybolmuş olan zevki keşfetminizi sağlar. Her bir anın keyfini çıkarmak yerine, sonucun ne olacağına odaklanmak seksten zevk almanızı engelleyebilir. İki yıldan fazla bir zaman­dır cinsel ilişkide bulunan çiftlerin, başlangıçta seksten aldıkları zevki kaybetmelerinden şikayetçi olmaları şaşırtıcı değil. Gerçek şu ki, kaybolan bazı değerler değişikliğin bir parçasıdır. Aynı za­manda çiftler arasında, önceden zevk aldıkları bazı cinsel aktivi­teleri bırakma eğilimi vardır. Birçok çift, ilişkilerinin başlarında cinsel oyunlara sevişmekten daha çok vakit ayırırlar. Bir kez ev- lenildiğinde ve seks tam anlamıyla gerçekleştiğinde sevişmek, ön oyunların, hızlı ilişkinin ve ereksiyonun bir parçası haline ge­lir. Dokunmanın, öpüşmenin, okşamanın zevki bir anda unutulu- verir. İlişkiye girmeyi kısıtlamak ya da ilişkiye girmekten kaçın­mak, birbirinizi duygusal açıdan yeniden keşfetmeniz için size zaman kazandırır.
Ancak ilişkiye girmemek ya da sevişme esnasında erkeğin orgazm olmasını engellemek şimdilik imkansız görünüyor. Erke­ğin cinsel korkusu ve kadının suçluluk duygusu birçok çiftin çö­zümlemeye uğraştığı sorunlar arasında. Zaman içinde, hiç or­gazm olamayan ya da bunu nadiren yaşayan kadınlar ilişki sıra­sında partnerlerinin zevkini paylaşıp, bundan hoşlandıklarını far- kettiler. İlişkiye girmediğinizde özellikle birkaç hafta kendinizi kötü hissedersiniz. Kendi duygularınızı düşünün, partnerinizin duygu ve tutumlarını öğrenmek için onunla konuşun. Şehvetli anlarınızda cinsel açıdan uyarılmanızın önemini vurguluyoruz. Ancak bu alanlarda partneriniz uyarılabilir, ilişkiye girmek iste­yip bunu başaramamayı korkutucu bulabilir.
Bu tür bir durum ortaya çıktığında yapabileceğiniz birçok şey var. Birçok erkek ilişkiye girmeme fikrini kabullenebilir, çünkü bunun geçici bir durum olduğunu bilirler. Kendi cinsel yaşamla­rının gelişmesi için, partnerlerinin kendi ilerlemelerini program­lamalarının daha yararlı olduğunu anlayabilirler. Bazı erkekler ise mastürbasyon yaparlarsa daha az korku hissedeceklerini dü­şünürler. Mastürbasyon hakkında çiftlerin karışık düşünceleri ol­duğundan bu konuya birkaç dakika ayırmak istiyoruz. Tartışma­nın büyük bölümü çiftlerin her ikisini de kapsadığı halde, ileri­deki bölümlerde kadınlar üzerine yoğunlaşacağımızdan şu an er­keklere konsantre olacağız.
Hemen hemen tüm erkek ve kadınlar, bazı zamanlarda mas­türbasyon yaparlar. Erkekler en sık ergenlik dönemlerinde ve ev­lilik öncesinde mastürbasyon yapar. Hatta birçoğu evlendikten sonra da mastürbasyona devam eder. Mastürbasyonun kötü etki­lerini anlatan hikayelere hepimiz aşina olduğumuz halde, onun cinsel ifadenin normal ve sağlıklı bir parçası olduğunu biliyoruz. Gerçekte araştırmalar, mastürbasyonun özellikle kadınlar arasın­da cinsel fonksiyon için yararlı olduğunu göstermiştir. Ne yazık ki birçok kadın ve erkek, mastürbasyon yaptıkları için büyük bir utançla büyürler. Mastürbasyon, cezalandırılmak ve dalga geçil­mek korkusuyla aileden hatta arkadaşlardan saklanırdı. Eğer -er­keklerden bahsediyoruz- mastürbasyona karşı hâlâ olumsuz dü­şünceleriniz varsa bu şaşırtıcı değil. Ayrıca mastürbasyon yaptığınız için kendinizi kötü hissetmiyor, ama yine de partneri­nize söylemekte zorlanıyorsanız bu da çok tuhaf değil. Bu bölü­mü okuduktan sonra mastürbasyon hakkındaki düşüncelerinizi söylemeniz daha- kolay olacaktır. Çünkü size düşünmeniz için bazı fikirler önereceğiz. Şimdilik ilgilendiğimiz, partnerinizin kendi cinsel deneyimini sürdürürken, sizin mastürbasyonun ya­rarlarını düşünmenizi sağlamak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder